remedial therapie Homepage Remikids Contactgegevens RemiKids
 
Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Voor sommige middelbare scholieren is het lastig om het onderwijs te volgen dat op scholen wordt aangeboden. Daar kunnen diverse redenen voor zijn zoals ADHD, autisme, dyslexie, moeite met plannen, of geen weerstand kunnen bieden aan alle afleiding die er tegenwoordig is als computers en mobiele telefoons.

Daarom bieden wij kleinschalige huiswerkbegeleiding, waarbij begeleiding op maat en huiselijkheid centraal staan. Naast hard werken nemen we ook de tijd om even samen wat te drinken en de dag te bespreken. We zijn namelijk van mening dat een veilig en vertrouwd klimaat bijdraagt aan het goed kunnen leren. We maken samen met de leerling een planning en volgen de resultaten en sturen erop aan dat de leerling uiteindelijk zelfstandig kan functioneren en uit zichzelf de motivatie gaat krijgen om zich in te zetten voor school en zijn of haar toekomst. Wat we belangrijk vinden is een positieve benadering en een leerling laten zien waar zijn sterke punten liggen. We bieden hulp, daar waar de leerling moeite mee heeft.

Contact met school en ouders is hier ook belangrijk, leerlingen moeten ervaren dat er van verschillende kanten aan het probleem gewerkt wordt. Wanneer een leerling een aantal succeservaringen heeft gehad, is dit vaak al genoeg om zo gemotiveerd te raken dat ze weer plezier krijgen in het leren. Dit is het doel dat we uiteindelijk willen bereiken!

Samen14
Samen14 is een Twentse samenwerking van 14 gemeenten op het gebied van zorg. Hier kunt U terecht om uit te zoeken of u in aanmerking komt voor financiƫle ondersteuning.

Huiswerkbegeleiding
 
opvulling